Werkloosheid daalt verder in Brussel, aantal vacatures blijft stijgen

Werkloosheid daalt verder in Brussel, aantal vacatures blijft stijgen

Brusselse arbeidsmarkt zit in opwaartse trend

In april 2022 telt het Brussels gewest 84.459 werkzoekenden. Dat zijn er 5,4% minder dan in april 2021. De jongerenwerkloosheid daalt op haar beurt met 8,5%. Actiris ontving rechtstreeks 6.895 werkaanbiedingen, 72,5% meer dan in april vorig jaar. De cijfers bevestigen dat de Brusselse arbeidsmarkt zich in een opwaartse trend bevindt.

 

Download hieronder het volledige persbericht

202204_Persbericht Actiris_Werkloosheid daalt verder in Brussel, aantal vacatures blijft stijgen 202204_Persbericht Actiris_Werkloosheid daalt verder in Brussel, aantal vacatures blijft stijgen.pdf - 207 KB

 

 

Jan Gatz
Jan Gatz Woordvoerder/Porte-parole, Actiris

 

 

 

Over Actiris

Actiris is de Brusselse gewestelijke dienst voor arbeidsbemiddeling. Als Brusselse openbare tewerkstellingsdienst is Actiris de centrale speler en leverancier van oplossingen voor de tewerkstelling in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Actiris concentreert zijn actie en middelen rond twee opdrachten: het garanderen van de matching tussen werkgevers en werkzoekenden en het organiseren van de doorstroming naar werk. Daarnaast is Actiris ook gemandateerd om het Brussels Observatorium voor de Werkgelegenheid te coördineren.

Voor meer informatie, zie www.actiris.be.

Actiris
Sterrenkundelaan 14, 1210 Brussel