Steun aan cultuurwerkers verlengd

Steun aan cultuurwerkers verlengd

CORONA UPDATE

Brusselse cultuurwerkers kunnen vanaf vandaag een nieuwe aanvraag tot financiële steun indienen bij Actiris. De cultuursector is zwaar getroffen door de coronacrisis. De Brusselse regering heeft daarom beslist de steunmaatregelen aan cultuurhuizen en cultuurwerkers te verlengen.

Deze zomer voerde de Brusselse regering twee uitzonderlijke steunmaatregelen in voor de cultuursector. 1.572 cultuurwerkers ontvingen een premie (goed voor totaalbedrag van €1.538.000), net als 246 cultuurhuizen (goed voor €492.000).

Die premies worden nu verlengd. Voor cultuurwerkers worden ze ook verhoogd, volgens de volgende toekenningsvoorwaarden:

  • Een premie van maximaal €2.000 voor werknemers die tussen 1 juni en 30 september 2020 niet meer dan €3.000 netto inkomsten hadden
  • Een premie van maximaal €1.500 voor werknemers die niet meer dan €4.000 netto inkomsten hadden
  • Een premie van maximaal €1.000 voor werknemers die niet meer dan €5.000 netto inkomsten hadden

Daarbovenop kunnen cultuurwerkers ook een aanvraag indienen voor de periode van 13 maart tot 31 mei, als ze dat voor die periode nog niet gedaan hadden.

Cultuurwerkers kunnen de premie aanvragen op onze website: https://actiris.brussels    

De premie wordt in december 2020 uitbetaald.

Benard Clerfayt, minister van Werk:

Cultuur is alles wat Brussel tot Brussel maakt. Het is daarom essentieel om de belangrijkste cultuurspelers, cultuurhuizen en cultuurwerkers te ondersteunen. Ik hoop dat de verlenging van deze steunmaatregelen hen opnieuw ademruimte geeft, zodat ze hun creativiteit kunnen blijven ontplooien ten voordele van de Brusselse cultuur.

Grégor Chapelle, directeur-generaal Actiris:

De nieuwe steunmaatregelen kunnen eenvoudig en gemakkelijk aangevraagd worden op de website van Actiris. In deze moeilijke tijd moeten we cultuurwerkers zo goed en zo snel mogelijk ondersteunen, dat is de rol van Actiris als solution provider.

Over Actiris

Actiris is de Brusselse gewestelijke dienst voor arbeidsbemiddeling. Als Brusselse openbare tewerkstellingsdienst is Actiris de centrale speler en leverancier van oplossingen voor de tewerkstelling in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Actiris concentreert zijn actie en middelen rond twee opdrachten: het garanderen van de matching tussen werkgevers en werkzoekenden en het organiseren van de doorstroming naar werk. Daarnaast is Actiris ook gemandateerd om het Brussels Observatorium voor de Werkgelegenheid te coördineren.

Voor meer informatie, zie www.actiris.be.

Actiris
Sterrenkundelaan 14, 1210 Brussel