Privé en publiek bundelen krachten voor opleiding en jobs in City2

S.KOOL, het schoolwinkelproject in City2 is intussen 3 maanden verder. 11 jonge Brusselse werkzoekenden combineerden er dagelijks theorie en praktijk in een echte winkel en kregen een doorgedreven opleiding in verkoopstechnieken, communicatie en Nederlands. Vandaag krijgen ze hun diploma.

Een goede drie maanden na de opening kan de balans opgemaakt worden voor S.KOOL, het eerste schoolwinkelproject van het land. En die is zowel positief voor AG Real Estate en partners Actiris, Bruxelles Formation als de handelaars van City2 en de jonge stagiairs die deelnamen.

11 jonge Brusselse werkzoekenden grepen hun kans en namen deel aan de eerste editie van S.KOOL. Zij volgden in de schoolwinkel lessen in verkoopstechnieken, in communicatie, maar ook lessen Nederlands.

De opleiding op het terrein (FPIE – Formation professionnelle individuelle en entreprise) werd voorzien door coaches van Bruxelles Formation en aangevuld met praktische workshops. En natuurlijk mochten ze ook zelf de concept-store uitbaten. Die is speciaal voor de gelegenheid in gecreëerd door AG Real Estate, eigenaar van City2, Anspach en The Mint. Vanaf de eerste dag kregen jongeren een intensieve mix van theorie en praktijk.

De resultaten zijn uitzonderlijk. Meerdere partners hebben al een contract aangeboden aan de stagiairs nog voor het beëindigen van de opleiding. Van de 11 gediplomeerden hebben er vandaag al 6 een job bemachtigd, bovenop de drie maanden die initieel al voorzien waren na de stage. De andere 5 kandidaten krijgen ook nog een duwtje in de rug om hen aan een job te helpen. Een job dating met de andere handelaars van City2 die hun interesse al toonden in de gemotiveerde jongeren staat in de steigers.

Serge Fautré, CEO van AG Real Estate, blikt tevreden terug en vooruit: Met S.KOOL wilde AG Real Estate in City2 samen met haar partners de kans geven aan jonge werkzoekenden om échte ervaring in verkoopstechnieken en Nederlands op te doen. Aan de andere kant krijgen de handelaars van City2, Anspach en The Mint de mogelijkheid om op een nieuwe manier kandidaten te vinden die beantwoorden aan hun noden. Dankzij alle partners hebben de jongeren kunnen genieten van een opleiding op maat, in een 200m2 grote, speciaal ingerichte, concept-store. Het spreekt voor AG Real Estate voor zich om verder te kijken dan onze zuivere rol van eigenaar en te investeren in zo’n project met maatschappelijke meerwaarde. Dat het project slaagt, is dan ook iets waar we erg trots op mogen zijn. Samen met onze partners willen we een vervolg breien aan dit avontuur met een tweede editie van S.KOOL in oktober.
Olivia P’tito, directeur-generaal van Bruxelles Formation : “Bruxelles Formation was enorm blij dat het mocht deel uitmaken van dit project en heeft meteen een hybride opleiding voor verkoper op maat uitgewerkt. Zo konden 11 jonge werkzoekenden een programma volgen dat theorie en praktijk combineerde. En de FPIE-maatregel die wij beheren heeft de handelaars de kans gegeven om zelf hun kandidaten op te leiden en vervolgens een job aan te bieden aan hun stagiairs. We zijn heel trots op dit vernieuwend project dat publiek en privé verbindt. Van onze kant uit willen we zeker verder doen en wensen we alle stagiairs een contract van onbepaalde duur toe bij een van de handelaars!”
 “Actiris heeft met trots zijn steentje bijgedragen aan dit originele project. Select Actiris deed samen met Bruxelles Formation de preselectie en selecteerde van de 250 cv’s die we ontvingen 60 jongeren. 11 van hen mochten de kneepjes van het verkoopsvak leren en een onvergetelijke, broodnodige eerste ervaring opdoen, in een echte winkel. We zijn heel enthousiast voor de volgende editie en hopen dat we nog meer werkgevers kunnen inspireren voor zulke projecten.”, besluit Grégor Chapelle, directeur-generaal van Actiris.

 

De 4 partners bedanken de 11 gediplomeerde stagiairs en wensen hen veel succes voor de rest van hun carrière.

 

 

 

 

Meer info: 

https://www.facebook.com/SKOOL-830860650596804/

 

Perscontacten 

  • AG Real Estate

Cristelle Rothfuss

Operational Marketing Manager Retail

Tel: 0476 63 44 45

cristelle.rothfuss@agrealestate.eu ​ 

 

Véronique Mathonet, Chief Human Resources & Communication Officer

58 Avenue des Arts, B-1000 Brussels

Tel: 02 609 66 73

veronique.mathonet@agrealestate.eu ​ 

 

  • Actiris

Jan Gatz, Woordvoerder

Tel : 0479 40 75 68

jgatz@actiris.be

 

  • Bruxelles Formation

Selin Salün, Attachée de presse

0499-588.341

s.salun@bruxellesformation.brussels

 

  • City2 - Association des commerçants

Marjorie De Meirsman, Marketing Manager

Tel: 02 211 40 60

marjorie.demeirsman@be.agrealestate.eu

 

Privé en publiek bundelen krachten voor opleiding en jobs in City2.pdf

PDF - 673 Kb

 

Over Actiris

Actiris is de onmisbare en betrouwbare openbare dienst voor werkzoekenden en werkgevers in het Brussels Gewest. Actiris zet zich in om de tewerkstellingsgraad van de Brusselaars te verhogen en focust hiervoor op twee opdrachten: zorgen voor kwaliteitsvolle begeleiding en dienstverlening aan de werkzoekenden in hun overgang naar een duurzame en kwaliteitsvolle tewerkstelling, en gratis diensten bieden aan alle werkgevers in hun zoektocht naar medewerkers.

Voor meer informatie, zie www.actiris.be

Neem contact op met

Sterrenkundelaan 14, 1210 Brussel

www.actiris.be