Om het lerarentekort aan te pakken, organiseert Actiris een "Job Day Onderwijs"

Op 29 januari organiseren Actiris, Wallonie-Bruxelles Enseignement, de gemeentes Brussel-stad, Elsene en Sint-Gilles en het SEGEC (Katholiek Onderwijs) samen een Job Day. Veel vacatures om in te vullen en veel kandidaten die worden verwacht.

Partnerschappen tussen Actiris en Brusselse werkgevers zijn belangrijk om deze laatsten aan de juiste kandidaten te helpen. In dat kader organiseren Actiris, Wallonie-Bruxelles Enseignement, de gemeentes Brussel-Stad, Elsene en Sint-Gillis en het SEGEC de Job Day Onderwijs.

Leraren wiskunde, wetenschappen, talen, … Actiris contacteerde meer dan 5.000 werkzoekenden met een passend profiel waarvan er velen worden verwacht maandagochtend.

Cristina Amboldi, directrice-generaal van Actiris: "Het is essentieel om een positieve dynamiek te creëren tussen de Brusselse werkgevers en Actiris. Bij problemen kunnen werkgevers uit alle sectoren bij ons komen aankloppen zodat we hen een oplossing kunnen bieden. Door een antwoord te bieden op hun rekruteringsbehoeften helpen we tegelijk ook Brusselse werkzoekenden op een duurzame manier de arbeidsmarkt te betreden. Job Days zijn daar het perfecte voorbeeld van."
"Er is al te lang een tekort aan leerkrachten. Op www.jobecole.be tellen we 251 vacatures in het onderwijs in het Brussels gewest alleen. Door samen te werken, overheidsdiensten met werkgevers, kunnen we snelle en doeltreffende oplossingen bieden die niet alleen tegemoet komen aan de behoeften van de werkgevers, maar die ook meer Brusselaars in staat stellen een job te vinden", benadrukt Bernard Clerfayt, Brussels minister van Werk.

Hoe zit de Job Day in elkaar?

Tijdens de Job Day krijgen werkzoekenden de kans om zich voor te stellen aan verschillende werkgevers. Wie een gesprek tot een goed einde weet te brengen, wordt meteen uitgenodigd om online te solliciteren via de PC's die voor hen ter beschikking staan in het Beroepenpunt om het rekruteringproces te versnellen.

Werkzoekenden kunnen ook meer te weten komen over het beroep van leraar, de arbeidsomstandigheden of al een eerste loonsimulatie uitvoeren dankzij de aanwezige partners.


De voorwaarden (kandidaten moeten minimum aan één voorwaarde voldoen):

  • Bachelor- of masterdiploma: Frans, wiskunde, wetenschappen, talen of andere richtingen
  • Diploma van leraar, opvoeder, kinderverzorger*
  • Elk diploma behaald in het Nederlandstalig onderwijs (min ASO)
  • Ervaring of opleiding op het gebied van mechanica, elektriciteit, loodgieterswerk, verwarming, diëtetiek, esthetiek, computergraphics, timmerwerk en koken

*Alle vacatures worden in de mannelijke vorm geschreven om leesbaarheidsredenen. Het spreekt voor zich dat de vacatures openstaan voor personen van alle genders.

Nora Ed-Daoui

Nora Ed-Daoui

Woordvoerster, Actiris

 

 

Over Actiris

Actiris is de onmisbare en betrouwbare openbare dienst voor werkzoekenden en werkgevers in het Brussels Gewest. Actiris zet zich in om de tewerkstellingsgraad van de Brusselaars te verhogen en focust hiervoor op twee opdrachten: zorgen voor kwaliteitsvolle begeleiding en dienstverlening aan de werkzoekenden in hun overgang naar een duurzame en kwaliteitsvolle tewerkstelling, en gratis diensten bieden aan alle werkgevers in hun zoektocht naar medewerkers.

Voor meer informatie, zie www.actiris.be

Neem contact op met

Sterrenkundelaan 14, 1210 Brussel

www.actiris.be