Meer dan 1000 mensen vonden deze maand een job via Select Actiris

In oktober konden 1 147 mensen dankzij Select Actiris hun handtekening onder een contract zetten bij 617 verschillende werkgevers

Het was een drukke maand oktober voor de werkgeversdiensten van Actiris. 617 ondernemingen deden beroep op Select Actiris om kandidaten te vinden voor hun vacatures. De 3 sectoren die het meest rekruteerden waren de zorgsector en de horeca, gevolgd door de openbare sector.

Philippe Delfosse beheert de vzw Espaces Enfance, die 8 creches groepeert. “Bij kinderdagverblijven heb je een heel hoge turn-over van om en bij de 25%. Dat komt vooral omdat we heel vaak met jonge kinderverzorgsters werken die vervangen moeten worden tijdens hun zwangerschap en hun ouderschapsverlof. Ik werk al 30 jaar met Actiris samen en heb hen heel erg zien evolueren. Ze selecteren bijvoorbeeld veel meer geschikte kandidaten dan vroeger en antwoorden een pak sneller op onze vragen.

Afgelopen maand deed Najima Boussar, verantwoordelijke bij Fisco-Globe, voor het eerst beroep op de diensten van Select Actiris. Ze zocht een boekhouder, een knelpuntberoep. “We zijn een team van vijf en we hebben dus niet genoeg tijd om cv’s uit te pluizen. Bovendien is het enorm moeilijk om een boekhouder met ervaring te vinden. Onze werkgeversconsultant wist de juiste kandidaat te vinden, die we meteen een contract van onbepaalde duur aanboden.

 

Een campagne om meer werkgevers te overtuigen

Meer en meer werkgevers vertrouwen ons hun rekrutering toe. Daar mogen we best trots op zijn, want we komen van ver”, vertelt Grégor Chapelle, directeur-generaal van Actiris. Select Actiris heeft de afgelopen jaren het aantal behandelde vacatures bijna verviervoudigd. In 2011 waren het er nog maar 3 369, vorig jaar maar liefst 12 541: een grote sprong vooruit. “Maar we moeten nog heel veel werkgevers overtuigen. Actiris werkt samen met 6 000 werkgevers, terwijl er 36 000 zijn in Brussel. Als zij allemaal één werkaanbieding per jaar zouden bezorgen aan Select Actiris, zouden we de werkloosheid in Brussel de wereld uit helpen”. Grégor Chapelle heeft een duidelijke boodschap voor alle Brusselse ondernemingen: “Jullie betaalden al voor onze rekruteringsdiensten met jullie belastingen, maak er dan ook gebruik van!

Een boodschap die alvast aangekomen is bij Electro Depot, dat net 18 kandidaten aanwierf via Actiris. “Voor Electro Depot, low cost retailer van huishoudelektro, is het evident om in Brussel beroep te doen op Actiris. Via Actiris bereiken we het grootste aantal mensen dat een job zoekt. Dit laat ons toe om de personen te selecteren die écht passen bij onze bedrijfsfilosofie”, getuigt Olivier Limpens, verantwoordelijke rekrutering bij Electro Depot.

Select Actiris is op dit moment ook druk in de weer met de rekruteringen voor het “Wolf”-project, de eerste Brusselse food market. 16 restauranten, een microbrouwerij, een chocolaterie, een on-site koffiebrander en een biomarkt zullen de 2 650 m2 in het Chambon-gebouw aan De Brouckère binnenkort vullen. “We zijn blij dat we met Wolf door de samenwerking met Actiris de aanwerving van werkzoekenden een duwtje in de rug kunnen geven. We waren aangenaam verrast door de manier waarop ze de selectie organiseerden en hoe snel ze konden reageren. Ze waren enorm behulpzaam en intussen hebben we via hen al meer dan 15 mensen aangeworven”, klinkt het bij Wolf.

Op maandag 18 november lanceert Actiris een campagne om zijn dienst die volledig aan werkgevers gewijd is te promoten: Select Actiris. 245 medewerkers zetten zich elke dag in om oplossingen te vinden voor werkgevers en kandidaten te zoeken die aan hun verwachtingen beantwoorden. Hulp bij rekruteren, preselectie van kandidaten, opleiding van toekomstig personeel, informatie over tewerkstellingssteun, enzovoort: de waaier aan oplossingen die Select Actiris biedt is heel gevarieerd, volledig gratis en kan op maat van elke werkgever aangepast worden.

 

Welke diensten biedt Select Actiris zoal aan werkgevers ?

Select Actiris geeft werkgevers een dienstverlening op maat. In functie van de vraag van de werkgever kan hij werkaanbiedingen volledig zelf online verspreiden of beroep doen op de werkgeversconsultants. Die zijn elk gespecialiseerd in een bepaalde sector en gaan aan de slag met de noden van elke organisatie, kunnen helpen met het opstellen van vacatures, enzovoort. Ze kunnen ook een preselectie doen voor de werkgever: in maximaal 15 dagen zoeken ze dan 6 geschikte kandidaten. Als dat nodig of nuttig is, kan de werkgever ook rekenen op opleidingen die Select Actiris samen met de openbare opleidingsdiensten VDAB Brussel of Bruxelles Formation voorziet. Tot slot geeft Select Actiris werkgevers ook alle informatie over de verschillende soorten tewerkstellingssteun waar ze van kunnen genieten en kan de dienst werkgevers bijstaan bij het ontwikkelen van een diversiteitsbeleid.

 

 

Ontdek en download hieronder al het campagnemateriaal:

Radiospot - algemeen.mp3

MP3 - 789 Kb

Radiospot - Horeca.mp3

MP3 - 789 Kb

Radiospot - zorgsector.mp3

MP3 - 789 Kb

 

Over Actiris

Actiris is de onmisbare en betrouwbare openbare dienst voor werkzoekenden en werkgevers in het Brussels Gewest. Actiris zet zich in om de tewerkstellingsgraad van de Brusselaars te verhogen en focust hiervoor op twee opdrachten: zorgen voor kwaliteitsvolle begeleiding en dienstverlening aan de werkzoekenden in hun overgang naar een duurzame en kwaliteitsvolle tewerkstelling, en gratis diensten bieden aan alle werkgevers in hun zoektocht naar medewerkers.

Voor meer informatie, zie www.actiris.be

Neem contact op met

Sterrenkundelaan 14, 1210 Brussel

www.actiris.be