Leerkracht, schrijnwerker, verpleger, bakker of nog iets anders?

Leerkracht, schrijnwerker, verpleger, bakker of nog iets anders?

Actiris helpt met kiezen dankzij lijst met 40 studierichtingen voor knelpuntberoepen

Het schooljaar zit erop, binnen twee maanden begint er alweer een nieuw. Al maanden zagen ouders, tantes en leerkrachten laatstejaars studenten de oren van het hoofd met diezelfde vraag: “En, wat ga je studeren?” Anderen hebben vandaag misschien een job, maar willen het graag over een andere boeg gooien. En nog anderen zitten zonder job en willen (opnieuw) gaan studeren.

Het zijn keuzes die niet voor iedereen even simpel zijn. Maar niet gevreesd: Actiris zorgt voor een stevige dosis inspiratie in zijn lijst met studierichtingen voor een knelpuntberoep. Al wie ideeën zoekt en zijn of haar kansen op een job wil verhogen, doet er goed aan een blik te werpen op de lijst.

In totaal staan er meer dan 40 bijzonder uiteenlopende opleidingen in. Wil je je verdiepen in elektriciteit of de bouw? Van je kook- of bakpassie je beroep maken? Of kunnen goochelen met metaal of hout? Misschien toch eerder voor een klas gaan staan? Of verpleger worden? Aan inspiratie alvast geen gebrek in de volledige lijst, die te vinden is op de website van Actiris.

Een werkzoekende kan in sommige gevallen bovendien een werkloosheidsuitkering combineren met studeren, een beroepsopleiding volgen of duaal leren. Zo stimuleert Actiris werkzoekenden om zich (om) te scholen naar knelpuntjobs. Vorig jaar volgden zo meer dan 9.000 werkzoekenden een opleiding. Meer informatie over die vrijstellingen is hier te vinden.

Jan Gatz
Jan Gatz Woordvoerder/Porte-parole, Actiris

 

Over Actiris

Actiris is de Brusselse gewestelijke dienst voor arbeidsbemiddeling. Als Brusselse openbare tewerkstellingsdienst is Actiris de centrale speler en leverancier van oplossingen voor de tewerkstelling in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Actiris concentreert zijn actie en middelen rond twee opdrachten: het garanderen van de matching tussen werkgevers en werkzoekenden en het organiseren van de doorstroming naar werk. Daarnaast is Actiris ook gemandateerd om het Brussels Observatorium voor de Werkgelegenheid te coördineren.

Voor meer informatie, zie www.actiris.be.

Actiris
Sterrenkundelaan 14, 1210 Brussel