Klaar met studeren, wat nu?

Actiris moedigt jongeren aan om zich snel in te schrijven op My Actiris voor persoonlijke begeleiding in de zoektocht naar een eerste job

Het is zo ver: daar is de laatste schooldag van het jaar weer. Zoals elke zomer voor meer dan 6.000 jonge Brusselaars een afscheid van een hoofdstuk. De schoolbanken maken plaats voor een eerste kennismaking met de arbeidsmarkt: voor velen een spannende tijd vol vragen en onzekerheden, zeker na dit moeilijke coronajaar.

Gelukkig zijn ze niet alleen. Voor al wie nog niet goed weet welke rechten en verplichtingen er horen bij dit nieuwe hoofdstuk, graag wat hulp wil bij het zoeken naar die allereerste job of gewoon met veel vragen zit: snel een account aanmaken en inschrijven op My Actiris is de boodschap. Daarom trapt Actiris vandaag een online campagne af om jonge Brusselaars aan te moedigen om zich zo snel mogelijk in te schrijven.

Brusselaars die de schoolbanken vaarwel zeggen kunnen zich vandaag al inschrijven en online een profiel aanmaken op My Actiris. Hoe sneller ingeschreven, hoe sneller ze in hun profiel jobs te zien krijgen die bij hen passen én kunnen rekenen op hulp van hun persoonlijke jobcoach. Die zoekt met hen binnen de 6 maanden een job, stage of opleiding. Bovendien start bij hun inschrijving ook de zgn. 'beroepsinschakelingstijd'. Kort samengevat betekent dat: mocht het na een jaar hard zoeken toch niet gelukt zijn om een job te vinden, dan kan de jongere in aanmerking komen voor een uitkering.

Meer gedetailleerde informatie is te vinden op de website van Actiris. ​

 

Jan Gatz

Jan Gatz

Woordvoerder/Porte-parole, Actiris

 

 

Over Actiris

Actiris is de onmisbare en betrouwbare openbare dienst voor werkzoekenden en werkgevers in het Brussels Gewest. Actiris zet zich in om de tewerkstellingsgraad van de Brusselaars te verhogen en focust hiervoor op twee opdrachten: zorgen voor kwaliteitsvolle begeleiding en dienstverlening aan de werkzoekenden in hun overgang naar een duurzame en kwaliteitsvolle tewerkstelling, en gratis diensten bieden aan alle werkgevers in hun zoektocht naar medewerkers.

Voor meer informatie, zie www.actiris.be

Neem contact op met

Sterrenkundelaan 14, 1210 Brussel

www.actiris.be