Juni 2020: Brusselse werkloosheid blijft stabiel

Jeugdwerkloosheid stijgt opnieuw

De in maart uitgebroken coronacrisis heeft tot dusver een beperkte impact op de algemene cijfers van de klassieke Brusselse werkloosheid. Eind juni telt het Brussels Gewest 85.401 werkzoekenden, voor een werkloosheidsgraad van 15,2%. Het aantal werkzoekenden daalt met 204 ten opzichte van juni 2019 (-0,2%).

Bij de jongeren is er wel al een stijging van het aantal werkzoekenden zichtbaar. Eind juni telt Brussel 8.133 jonge werkzoekenden. Dat zijn er 966 meer dan vorig jaar (+13,5%). Het aantal Brusselse jongeren dat zich voor de eerste keer kwam inschrijven na hun studies steeg met 43,6%. Tijdens deze door het coronavirus overheerste periode daalde de economische activiteit sterk en zijn er dus minder kansen op de arbeidsmarkt, met name voor jongeren die hun eerste stappen op de arbeidsmarkt zetten.

 

 

Download hieronder het volledige persbericht

202006_Persbericht Actiris - Juni 2020 Brusselse werkloosheid blijft stabiel - jeugdwerkloosheid stijgt opnieuw.pdf

PDF - 497 Kb

 

 

 

 

 

 

 

Over Actiris

Actiris is de onmisbare en betrouwbare openbare dienst voor werkzoekenden en werkgevers in het Brussels Gewest. Actiris zet zich in om de tewerkstellingsgraad van de Brusselaars te verhogen en focust hiervoor op twee opdrachten: zorgen voor kwaliteitsvolle begeleiding en dienstverlening aan de werkzoekenden in hun overgang naar een duurzame en kwaliteitsvolle tewerkstelling, en gratis diensten bieden aan alle werkgevers in hun zoektocht naar medewerkers.

Voor meer informatie, zie www.actiris.be

Neem contact op met

Sterrenkundelaan 14, 1210 Brussel

www.actiris.be