Juni 2020: Brusselse werkloosheid blijft stabiel

Juni 2020: Brusselse werkloosheid blijft stabiel

Jeugdwerkloosheid stijgt opnieuw

De in maart uitgebroken coronacrisis heeft tot dusver een beperkte impact op de algemene cijfers van de klassieke Brusselse werkloosheid. Eind juni telt het Brussels Gewest 85.401 werkzoekenden, voor een werkloosheidsgraad van 15,2%. Het aantal werkzoekenden daalt met 204 ten opzichte van juni 2019 (-0,2%).

Bij de jongeren is er wel al een stijging van het aantal werkzoekenden zichtbaar. Eind juni telt Brussel 8.133 jonge werkzoekenden. Dat zijn er 966 meer dan vorig jaar (+13,5%). Het aantal Brusselse jongeren dat zich voor de eerste keer kwam inschrijven na hun studies steeg met 43,6%. Tijdens deze door het coronavirus overheerste periode daalde de economische activiteit sterk en zijn er dus minder kansen op de arbeidsmarkt, met name voor jongeren die hun eerste stappen op de arbeidsmarkt zetten.

Story image
Story image

 

 

Download hieronder het volledige persbericht

202006_Persbericht Actiris - Juni 2020 Brusselse werkloosheid blijft stabiel - jeugdwerkloosheid stijgt opnieuw.pdf 497 KB

 

 

 

 

 

 

 

Over Actiris

Actiris is de Brusselse gewestelijke dienst voor arbeidsbemiddeling. Als Brusselse openbare tewerkstellingsdienst is Actiris de centrale speler en leverancier van oplossingen voor de tewerkstelling in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Actiris concentreert zijn actie en middelen rond twee opdrachten: het garanderen van de matching tussen werkgevers en werkzoekenden en het organiseren van de doorstroming naar werk. Daarnaast is Actiris ook gemandateerd om het Brussels Observatorium voor de Werkgelegenheid te coördineren.

Voor meer informatie, zie www.actiris.be.

Actiris
Sterrenkundelaan 14, 1210 Brussel