Jobdating om jobs te creëren in Westland Shopping

Op dinsdag 27 september organiseren Westland Shopping en Actiris een speed dating. Zeven retailers van Westland Shopping, die druk op zoek zijn naar nieuwe werkkrachten, zullen in totaal 50 werkzoekenden voor het eerst ontmoeten.

Na het succes van de eerste editie van de vernieuwde “Job Days”-formule, die doorging in de Anspachgalerijen en waar bijna 25 werkzoekenden een nieuwe job vonden, bundelen de teams van Westland Shopping en Actiris nu opnieuw hun krachten om bij een speed dating werkzoekenden en werkgevers dichter bij elkaar te brengen in Westland Shopping.

 

Het principe?

Tijdens deze “Job dating”-dag krijgt elke deelnemende kandidaat 7 minuten de tijd om werkgevers die hun team in Westland Shopping willen versterken te overtuigen.

Na inschrijving bij Actiris werden de meest geschikte kandidaten geselecteerd voor de openstaande functies van verkoper, zaakvoerder of opticien.

Uiteindelijk komen op 27 september 50 werkzoekenden hun potentiële toekomstige baas ontmoeten en overtuigen van hun motivatie en kunnen.

"Het succes van het evenement dat we samen in de Anspachgalerij op poten zetten inspireerde ons om verder te gaan met de formule om Brusselse werkzoekenden en werkgevers te laten ‘daten’. Die nieuwe en bovendien snelle manier van rekruteren toont dat we onszelf bij Actiris snel kunnen aanpassen aan een Brusselse arbeidsmarkt die voortdurend verandert." zegt Cristina Amboldi, directrice-generaal van Actiris.

Dankzij de tussenkomst van Westland Shopping, dat de winkeluitbaters in en rond de Nieuwstraat benaderde, hebben 6 belangrijke retailers (Kiabi, Undiz, Club, Grand Optical, Acuitis en Linor) met enthousiasme hun deelname aan deze actie toegezegd.

“Na de economische heropleving na de coronacrisis hebben we gemerkt dat sommige retailers niet altijd over voldoende gekwalificeerd personeel beschikten. Bij Westland Shopping hechten wij veel waarde aan de klantervaring en de kwaliteit van de dienstverlening. Daarom hebben we, met de medewerking van Actiris, beslist om deze actie te organiseren en de rol van facilitator voor de handelaars op zich te nemen.” zegt Mathilde Hamels, Marketing Coördinator Westland Shopping.

De ontmoetingsdag gaat door van 27 september van 10:00 uur tot 15:00 uur en zal zorgen voor zeer interessante eerste contacten tussen de kandidaten en de winkeluitbaters. Daarna zal elke uitbater zijn eigen rekruteringsproces verder opvolgen.

Voor aanvragen voor reportages of interviews de dag zelf, gelieve onderstaande contactpersonen te contacteren:

Jan Gatz

Jan Gatz

Woordvoerder/Porte-parole, Actiris
Romain Adam

Romain Adam

Porte-parole, Actiris

Over Actiris

Actiris is de onmisbare en betrouwbare openbare dienst voor werkzoekenden en werkgevers in het Brussels Gewest. Actiris zet zich in om de tewerkstellingsgraad van de Brusselaars te verhogen en focust hiervoor op twee opdrachten: zorgen voor kwaliteitsvolle begeleiding en dienstverlening aan de werkzoekenden in hun overgang naar een duurzame en kwaliteitsvolle tewerkstelling, en gratis diensten bieden aan alle werkgevers in hun zoektocht naar medewerkers.

Voor meer informatie, zie www.actiris.be

Neem contact op met

Sterrenkundelaan 14, 1210 Brussel

www.actiris.be