Een Job Dating om werkgevers uit het centrum van Brussel te helpen

Op 16 april 2024 organiseert Actiris een Job Dating in samenwerking met Shopera en de Anspachgalerij (AG Real Estate). Met dit event wordt de zoektocht naar toekomstige verkoopsmedewerkers van 8 werkgevers uit het Brusselse shoppingcentrum vergemakkelijkt.

Tijdens deze Job Dating zijn er 70 beschikbare plaatsen binnen de verkoop op te vullen bij alle aanwezige werkgevers. Zij (Flying Tiger, Celio, Chausséa, C&A, Yves Rocher, Inditex, Decathlon en Primark) krijgen enkele minuten om de aanwezige kandidaten te ontmoeten en een eerste beeld te krijgen van hun profiel vooraleer een eventuele samenwerking wordt aangegaan.

"We hebben 3 jaar geleden de eerste Job Dating georganiseerd en het concept is een groot succes. Werkzoekenden zijn erg tevreden omdat ze in enkele minuten een job kunnen bemachtigen en werkgevers kunnen op die manier ook gemakkelijk de juiste kandidaten vinden. Met dit soort concrete initiatieven kunnen we werkzoekenden op een efficiënte manier kansen bieden!" legt Quentin Huet uit, de manager van Shopera.

Tientallen werkzoekenden kunnen hun toekomstige baas ontmoeten en hun motivatie tonen. Actiris communiceerde uitgebreid naar werkzoekenden wiens profiel overeenkwam met het gezochte profiel van de vacatures. Na een analyse van de cv's namen alle kandidaten deel aan een informatiesessie, gevolgd door een persoonlijk gesprek. Alleen de kandidaten die een positief één-op-één gesprek hadden, werden uitgenodigd voor de Job Dating waar ze hun potentiële toekomstige werkgever kunnen ontmoeten. Tijdens de laatste 2 Job Datings kreeg één op twee werkzoekenden een contract aangeboden.

"Meer dan ooit is het onze rol om te zorgen voor de best mogelijke verbinding tussen werkgevers en werkzoekenden in Brussel. Het is ook onze rol om sectoren te ondersteunen die aan het rekruteren zijn. Brusselse werkgevers, klein of groot, met rekruteringsbehoeften moeten niet aarzelen om contact met ons op te nemen. Al onze teams staan tot hun beschikking", legt Cristina Amboldi uit, directrice-generaal van Actiris.

Wat is een job dating? Werkzoekenden en werkgevers krijgen 10 minuten om elkaar te overtuigen. Een strakke timing die ruimte biedt voor een informeel gesprek en de tijd die nodig is om te analyseren of de ontmoeting een 'match' is. Dit concept werd eerder al gebruikt in een aantal initiatieven van Actiris en andere werkgevers in het Brussels Gewest.

"In onze aanpak als 'Business Partner' van de merken die in onze galerijen aanwezig zijn, is het voor ons essentieel om de rol van facilitator op te nemen door onze handelaars bij te staan in hun zoektocht naar gekwalificeerd personeel. Met deze actie steunen we ten volle een sociaal georiënteerd project in het hart van Brussel. We zijn dus erg tevreden om deze 5de editie van de Job Dating te organiseren in het hart van de Anspachgalerij." zegt Valérie Couchant, Partnership Manager AG Real Estate & Marketing Manager van de Anspachgalerij en The Mint.

Voor aanvragen voor reportages of interviews, gelieve Nora Ed-Daoui op 0486/89.85.32 te contacteren.

Over Shopera

Shopera is de vereniging van actieve krachten in het centrum van Brussel.

Onze vereniging brengt handelaars, eigenaars en iedereen die de Brusselse binnenstad nieuw leven wil inblazen, samen. Van Rogier tot de Beurs vertegenwoordigen we het commerciële centrum en fungeren we als schakel tussen enerzijds deze actieve krachten en anderzijds de stad, het gewest en andere instellingen.

Over AG Real Estate

AG Real Estate, voor 100% filiaal van AG Insurance – is een geïntegreerde vastgoedmakelaar, actie in België, Frankrijk, Luxemburg en bepaalde geselecteerde Europese markten, met expertise in diverse businessdomeinen : Asset & Property Management, Development & Construction Management, PPP en Vastgoedfinanciering, alsook in Car Park Management via zijn dochter Interparking.

AG Real Estate speelt een hoofdrol in een stedelijke context en telt meer dan 250 medewerkers met uiteenlopende profielen en competenties.

Met een beheerportefeuille van meer dan 6,5 miljard euro – voor eigen rekening en voor rekening van derden – doet AG Real Estate al het mogelijke om op verantwoordelijke wijze tegemoet te komen aan de nieuwe stedelijke behoeften, AG Real Estate hanteert hiertoe een beleid van duurzame ontwikkeling met het oog op nog meer zingeving voor zijn projecten.

Voor meer informatie: www.agrealestate.eu

Nora Ed-Daoui

Nora Ed-Daoui

Woordvoerster, Actiris

 

 

 

 

 

 

Over Actiris

Actiris is de onmisbare en betrouwbare openbare dienst voor werkzoekenden en werkgevers in het Brussels Gewest. Actiris zet zich in om de tewerkstellingsgraad van de Brusselaars te verhogen en focust hiervoor op twee opdrachten: zorgen voor kwaliteitsvolle begeleiding en dienstverlening aan de werkzoekenden in hun overgang naar een duurzame en kwaliteitsvolle tewerkstelling, en gratis diensten bieden aan alle werkgevers in hun zoektocht naar medewerkers.

Voor meer informatie, zie www.actiris.be

Neem contact op met

Sterrenkundelaan 14, 1210 Brussel

www.actiris.be