De Brusselse werkloosheidscijfers

Werkloosheid stijgt licht door inschrijvingen Oekraïners

Het Brussels gewest telt in januari 2023 87.992 werkzoekenden, een lichte stijging van 1,5% vergeleken met januari 2022. De inschrijving van Oekraïense werkzoekenden, gekoppeld aan de huidige economische conjunctuur, lijken aan de basis te liggen van die beperkte toename van de Brusselse werkloosheid na een lange periode van ononderbroken daling en historisch lage werkloosheidscijfers. Brussel telt ​ in totaal 1.616 ingeschreven Oekraïense werkzoekenden. Een jaar geleden waren dat er 100.

Actiris ontving de afgelopen maand 6.329 werkaanbiedingen, ofwel 15,3% minder dan in januari vorig jaar. De daling van het aantal vacatures weerspiegelt de bezorgdheid van werkgevers, die een rem zetten op hun aanwervingen door hogere loon- en energiekosten.

 

Download hieronder het volledige persbericht

202301_Persbericht Actiris_Brusselse_Werkloosheidscijfers.pdf

PDF - 197 Kb
Jan Gatz

Jan Gatz

Woordvoerder/Porte-parole, Actiris

 

 

 

 

Over Actiris

Actiris is de onmisbare en betrouwbare openbare dienst voor werkzoekenden en werkgevers in het Brussels Gewest. Actiris zet zich in om de tewerkstellingsgraad van de Brusselaars te verhogen en focust hiervoor op twee opdrachten: zorgen voor kwaliteitsvolle begeleiding en dienstverlening aan de werkzoekenden in hun overgang naar een duurzame en kwaliteitsvolle tewerkstelling, en gratis diensten bieden aan alle werkgevers in hun zoektocht naar medewerkers.

Voor meer informatie, zie www.actiris.be

Neem contact op met

Sterrenkundelaan 14, 1210 Brussel

www.actiris.be