Coronavirus - Actiris maakt vanaf maandag 16 maart overstap naar digitale dienstverlening

In lijn met de aanbevelingen van de federale regering om het aantal contacten tussen mogelijk besmette en gezonde personen te beperken, heeft het directiecomité van Actiris vandaag beslist om alle fysieke afspraken, individueel of in groep, op al haar locaties af te gelasten en alle evenementen uit te stellen.

Deze maatregelen zullen gelden vanaf maandag 16 maart tot en met donderdag 30 april. Actiris versnelt haar digitale transformatie: tijdens deze periode zal Actiris overschakelen op digitale dienstverlening. Actiris neemt deze maatregelen om de continuïteit van haar dienstverlening voor werkzoekenden en werkgevers te verzekeren en voor de veiligheid van alle medewerkers en bezoekers. Actiris zal zo veel als mogelijk haar nieuwe tools inschakelen: het Contact Center wordt versterkt, gesprekken worden op afstand via videoverbinding gehouden, het persoonlijke dossier voor werkzoekenden dat met de smartphone gebruikt kan worden, enzovoort.

Werkzoekenden kunnen dus op www.actiris.be online hun dossier blijven raadplegen in My Actiris en hun inschrijving beheren, vacatures zoeken of administratieve documenten opvragen. Werkgevers kunnen op My Select Actiris, de online automatische matching tool, hun werkaanbiedingen zelf blijven beheren en kandidaten zoeken. 

Het Contact Center van Actiris wordt versterkt. Het aantal medewerkers wordt verdubbeld, om alle werkzoekenden en werkgevers zo veel mogelijk oplossingen te blijven bieden. Actiris blijft bereikbaar op het gratis nummer 0800 35 123 tijdens de gewoonlijke openingsuren van 8.30 tot 12.30 en van 13.30 tot 16.30 van maandag tot vrijdag. 

Actiris volgt de aanbevelingen van de federale en gewestelijke overheden van dichtbij en zal de maatregelen aanpassen in functie van deze aanbevelingen.

Voor vragen kan u terecht bij onze woordvoerders:

 

Over Actiris

Actiris is de onmisbare en betrouwbare openbare dienst voor werkzoekenden en werkgevers in het Brussels Gewest. Actiris zet zich in om de tewerkstellingsgraad van de Brusselaars te verhogen en focust hiervoor op twee opdrachten: zorgen voor kwaliteitsvolle begeleiding en dienstverlening aan de werkzoekenden in hun overgang naar een duurzame en kwaliteitsvolle tewerkstelling, en gratis diensten bieden aan alle werkgevers in hun zoektocht naar medewerkers.

Voor meer informatie, zie www.actiris.be

Neem contact op met

Sterrenkundelaan 14, 1210 Brussel

www.actiris.be