Brusselse werkloosheid daalt met bijna 4%

Brusselse werkloosheid daalt met bijna 4%

Aantal vacatures dubbel zo hoog als vorig jaar

Brussel telt in september 88.260 werkzoekenden. Dat zijn er 3,9% minder dan in september 2020. De werkloosheid daalt ook sterk bij de jongeren (-10,9%). Actiris ontving de afgelopen maand 6.034 vacatures, bijna twee keer zo veel als september vorig jaar. Een bijzonder bemoedigend cijfer dat de opgeveerde arbeidsmarkt weerspiegelt, maar dat ook verklaard kan worden doordat Actiris werkaanbiedingen beter registreert.

Story image
Story image
Story image

Download hieronder het volledige persbericht

Brusselse werkloosheid daalt met bijna 4% 202109_Persbericht Actiris - Brusselse werkloosheid daalt met bijna 4 percent.pdf - 195 KB

 

Jan Gatz
Jan Gatz Woordvoerder/Porte-parole, Actiris

 

 

 

 

 

 

Over Actiris

Actiris is de Brusselse gewestelijke dienst voor arbeidsbemiddeling. Als Brusselse openbare tewerkstellingsdienst is Actiris de centrale speler en leverancier van oplossingen voor de tewerkstelling in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Actiris concentreert zijn actie en middelen rond twee opdrachten: het garanderen van de matching tussen werkgevers en werkzoekenden en het organiseren van de doorstroming naar werk. Daarnaast is Actiris ook gemandateerd om het Brussels Observatorium voor de Werkgelegenheid te coördineren.

Voor meer informatie, zie www.actiris.be.

Actiris
Sterrenkundelaan 14, 1210 Brussel