Actiris lanceert de Brulingua-app en maakt talen leren nog toegankelijker

Het taalleerplatform Brulingua, dat vaak gebruikt werd tijdens de lockdown, bestaat nu ook als mobiele applicatie.

 In Brussel vereist 1 vacature op 2 een zekere talenkennis. Werken aan je talen is dus een belangrijke stap in je zoektocht naar werk. Om dit leerproces te vergemakkelijken, lanceert Actiris nu de Brulingua-app. Deze mobiele app geeft de gebruikers meer flexibiliteit en beweeglijkheid in hun zelfstudie.

Het platform Brulingua is reeds sinds 2013 online. In de eerste plaats was het enkel bedoeld voor werkzoekenden, maar sinds 2018 staat het gratis ter beschikking voor alle Brusselaars. In totaal hebben 61.549 personen een profiel aangemaakt. Je kan er 4 talen leren (Nederlands, Frans, Engels en Duits) en vindt er oefeningen voor alle niveaus. Tijdens de lockdown steeg het aantal sessies met 70%. Heel wat Brusselaars maakten dus van de nood een deugd door hun talenkennis bij te schaven.

« Het is een uitstekend signaal, » vindt Grégor Chapelle, directeur-generaal van Actiris. « We willen hen aanmoedigen om door te gaan op dit elan. Brulingua is zowel via desktop als via de app een oplossing. Je kan ook je taalniveau laten testen in de Taalhoek van Actiris en je kan beroep doen op taalcheques voor opleidingen. Daarnaast werken we samen met VDAB Brussel, die werkzoekenden kan begeleiden in het Nederlands. Hun taalbad is een uitstekende manier om je kennis van de taal van Vondel te verbeteren. En voor de twijfelaars deel ik nog het volgende cijfer: een studie van view.brussel, het Brussels Observatorium voor Werkgelegenheid en Opleidingen, heeft berekend dat je kansen om werk te vinden, stijgen met 34 tot 46% wanneer je de tweede landstaal kent. »

 

Brusselaars verder motiveren

Met de ontwikkeling van de app, die ook volledig gratis is, hoopt Actiris de Brusselaars te blijven motiveren om zich aan een nieuw taalavontuur te wagen.

« De economische crisis zal voor minder vacatures zorgen en meer werkzoekenden. Het leren van vaardigheden , en dan vooral taalvaardigheden, moet verplichte kost worden voor werkzoekenden. Zo worden ze sneller opgepikt door de werkgevers. Met de app Brulingua, die volledig gratis is voor alle Brusselaars, zet Actiris een nieuwe stap richting de digitalisering en kunnen werkzoekenden hun talenkennis verbeteren op het openbaar vervoer, in een wachtkamer of gewoon thuis», zegt Bernard Clerfayt, Brussels minister van Werk.

Beschikbaar voor Android en IOS, biedt de app aangepaste content die beantwoordt aan de noden van vandaag. Zo zet Brulingua in op microlearning, een pedagogische aanpak gebaseerd op kortere lessen en oefeningen. Het accent ligt hierbij op acties als het schrijven van een cv of jezelf voorstellen tijdens een sollicitatiegesprek.

Er zijn ook enkele nieuwe functionaliteiten zoals Speaky, een sociaal netwerk dat de gebruiker toelaat om in contact te treden met moedertaalsprekers en zo te oefenen terwijl ze praten over hun interesses. Het systeem van wederzijdse correctie staat hen toe om sneller vooruitgang te boeken.

Over Brulingua

Naast online cursussen, biedt Brulingua ook virtuele lessen aan. Deze kan je zowel in groep als individueel volgen met een coach die de les geeft via telefoon of via het web. Op deze manier wordt de gebruiker aangemoedigd in zijn leerproces. En Brulingua is ook offline actief, met activiteiten in alle Brusselse gemeentes die bedacht zijn om op een sociale manier talen te oefenen.Gezien de huidige coronacrisis transformeerde Brulingua enkele van deze activiteiten tot online events (meer dan 60 online activiteiten sinds maart 2020).

 

Download hieronder de app Brulingua

Android : https://play.google.com/store/apps/details?id=com.altissia.brulingua

IOS : https://apps.apple.com/us/app/id1522464578

Anaïs Sorée

Anaïs Sorée

woordvoerster, Actiris

 

 

 

 

 

 

 

Over Actiris

Actiris is de onmisbare en betrouwbare openbare dienst voor werkzoekenden en werkgevers in het Brussels Gewest. Actiris zet zich in om de tewerkstellingsgraad van de Brusselaars te verhogen en focust hiervoor op twee opdrachten: zorgen voor kwaliteitsvolle begeleiding en dienstverlening aan de werkzoekenden in hun overgang naar een duurzame en kwaliteitsvolle tewerkstelling, en gratis diensten bieden aan alle werkgevers in hun zoektocht naar medewerkers.

Voor meer informatie, zie www.actiris.be

Neem contact op met

Sterrenkundelaan 14, 1210 Brussel

www.actiris.be