Actiris lanceert 'Ik zorg voor Brussel'

Online platform om zorg- en welzijnssector te ondersteunen

De coronacrisis duurt voort, ziekenhuizen en rusthuizen draaien overuren en hebben handen tekort. Om de nood aan medisch én ondersteunend personeel in de zorg- en welzijnssector op te vangen, lanceert Actiris vandaag het online platform ‘Ik zorg voor Brussel’.

Heel concreet slaat 'Ik zorg voor Brussel' / 'Je prends soin de Bruxelles' (www.actiris.brussels/nl/burgers/ik-zorg-voor-brussel) een brug tussen werkzoekenden en de openstaande vacatures in de zorg- en welzijnssector in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. Het platform is er voor zowel werkzoekenden op zoek naar een nieuwe job als tijdelijke werklozen.  

Zij kunnen zich op het online platform aanmelden voor niet-medische én medische beroepen, als ze daar de juiste kwalificaties voor hebben uiteraard. Minister Clerfayt wil met ‘Ik zorg voor Brussel’ de Brusselse zorg- en welzijnssector op korte en lange termijn uit de nood helpen: « De crisis heeft de behoefte aan opgeleide werkkrachten in de zorg nog versneld. Maar, we zijn al meer dan 20 jaar op zoek naar verpleegkundigen en mantelzorgers. We moeten dus niet alleen snel reageren, wat we doen door het platform te lanceren, we moeten ook werken op lange termijn. Er zijn een pak vacatures in de zorgsector, die moeten we in de kijker zetten bij werkzoekenden. »

Op het platform is daarom ook informatie te vinden over hoe Brusselaars zich kunnen heroriënteren naar een job in de zorg. Zo is het voor werkzoekenden bijvoorbeeld mogelijk om een opleiding tot verpleger of verpleegster te volgen zonder daarbij hun werkloosheidsuitkering te verliezen, aangezien dat een knelpuntberoep is.

Werkgevers kunnen hun vacatures uit de zorgsector zelf op het online platform invoeren, werkzoekenden en tijdelijke werklozen kunnen er even gemakkelijk solliciteren voor de functies. Werkzoekenden die al ingeschreven zijn bij Actiris worden op de hoogte gesteld van het platform en de mogelijkheden om zich te heroriënteren.

« ‘Ik zorg voor Brussel’ is de bijdrage van Actiris aan de strijd tegen deze noodsituatie. We plaatsen vacatures uit de zorgsector op de voorgrond, zodat werkgevers en werkzoekenden mekaar sneller en makkelijker kunnen vinden. Dit is onze manier om de mensen in de zieken- en rusthuizen te ondersteunen in deze moeilijke tijd. Maar laten we duidelijk zijn, het is niet genoeg. Als we het tekort aan werkkrachten in de gezondheidszorg willen aanpakken, moeten we ook de arbeidsomstandigheden van deze essentiële jobs verbeteren: hun omkadering, uurroosters en lonen », vult Directeur-Generaal van Actiris Grégor Chapelle aan.

Sean Vanonckelen

Sean Vanonckelen

Woordvoerder, Actiris

Over Actiris

Actiris is de onmisbare en betrouwbare openbare dienst voor werkzoekenden en werkgevers in het Brussels Gewest. Actiris zet zich in om de tewerkstellingsgraad van de Brusselaars te verhogen en focust hiervoor op twee opdrachten: zorgen voor kwaliteitsvolle begeleiding en dienstverlening aan de werkzoekenden in hun overgang naar een duurzame en kwaliteitsvolle tewerkstelling, en gratis diensten bieden aan alle werkgevers in hun zoektocht naar medewerkers.

Voor meer informatie, zie www.actiris.be

Neem contact op met

Sterrenkundelaan 14, 1210 Brussel

www.actiris.be