60 jonge werkzoekenden maken kennis met programmeren dankzij evenement van openbare diensten voor werk en opleiding, Molengeek en School 19

#CrackduCode heeft vandaag 60 jonge werkzoekenden het programmeren doen ontdekken. Het doel van het evenement was hen een eerste keer te laten kennismaken met dit toekomstberoep en hen warm te maken voor de verschillende soorten opleidingen die bestaan.

Volgens een recente studie van Start-up.be heeft de Brusselse techsector in Brussel minstens 3 000 jobs gecreëerd sinds 2010. De snelheid waarmee de digitale sector jobs creëert blijft ook toenemen. Andere studies stellen bijvoorbeeld dat in heel België maar liefst 30.000 technologiejobs vacant zullen komen te staan, in de komende drie jaar. De technologiesector biedt dus mooie toekomstperspectieven als het op jobs aankomt, wat de werkloosheid verder kan helpen dalen. Daarom hebben Actiris, de VDAB en Bruxelles Formation beslist om samen met School 19 en Molengeek #CrackDuCode op poten te zetten, specifiek voor jonge werkzoekenden onder de 30 jaar.

Voor dit evenement, dat plaatsvond vandaag zaterdag 14 april, luidde boodschap aan de Brusselse jongeren “zonder webdevelopers geen Instagram, Snapchat of YouTube. En dus ook geen YouTube-vloggers! Zonder hen zou het internet er een stuk saaier uitzien. Heb jij zin om te leren programmeren? Doe dan mee aan “Crack du Code”, want programmeren is de toekomst, en developer een van dé toekomstberoepen!” Het evenement wordt begeleid door twee Brusselse YouTubers: Abdel en Vrai en MolemSisters. De bedoeling was om jongeren enthousiast te krijgen over programmeren. En de boodschap lijkt aan te slaan bij de jonge werkzoekenden: 60 van hen hebben vandaag voor de eerste keer kunnen proeven van wat misschien wel hun toekomstig beroep wordt.

De 60 jonge werkzoekenden die deelnamen aan #CrackDuCode hebben vandaag een eerste, exclusieve blik kunnen werpen op de gloednieuwe school.

School 19 en Molengeek zijn twee organisaties die opleidingen aanbieden zonder een diploma te vragen. Hun opleidingen zijn gratis, toegankelijk voor iedereen en volledig complementair. Ze richten zich vooral op jongeren die om welke reden dan ook ‘afgehaakt’ zijn van het klassieke schoolsysteem en vandaag geen job hebben. Belangrijk om te weten: vandaag heeft 43% van de jongeren die ingeschreven zijn bij Actiris geen diploma middelbaar onderwijs. Tegelijkertijd is maar 10% van de werkaanbiedingen op zoek naar hun profiel. In de strijd tegen jeugdwerkloosheid kunnen initiatieven als #CrackDuCode” die mismatch helpen wegwerken en de kloof tussen vraag en aanbod verkleinen.

Communiqué presse CrackDuCode.pdf

PDF - 262 Kb

Anaïs Sorée

Porte-parole / Woordvoerder, Actiris

Jan Gatz

Woordvoerder / Porte-parole, Actiris

Over Actiris

Actiris is de onmisbare en betrouwbare openbare dienst voor werkzoekenden en werkgevers in het Brussels Gewest. Actiris zet zich in om de tewerkstellingsgraad van de Brusselaars te verhogen en focust hiervoor op twee opdrachten: zorgen voor kwaliteitsvolle begeleiding en dienstverlening aan de werkzoekenden in hun overgang naar een duurzame en kwaliteitsvolle tewerkstelling, en gratis diensten bieden aan alle werkgevers in hun zoektocht naar medewerkers.

Voor meer informatie, zie www.actiris.be

Neem contact op met

Sterrenkundelaan 14, 1210 Brussel

www.actiris.be