Algemene werkloosheid blijft voorlopig stabiel in Brussel

Aantal jonge werkzoekenden neemt met 16,8% toe in juli

De algemene werkloosheid blijft voorlopig stabiel in Brussel. Eind juli telde het Brussels Gewest 87.628 werkzoekenden, voor een werkloosheidsgraad van 15,4%. Dat betekent een daling van 107 personen ten opzichte van juli 2019 (-0,1%) maar een stijging op maandbasis van 2.227 personen (+2,6%).

Dat de algemene werkloosheid nog niet toeneemt, heeft vooral te maken met het overbruggingsrecht en de tijdelijke werkloosheid, waar veel werkgevers momenteel beroep op doen om ontslagen te vermijden. Om gebruik te maken van tijdelijke werkloosheid moeten werknemers zich niet inschrijven als werkzoekende bij de openbare diensten voor tewerkstelling.

Eind juli telde Brussel 8.140 jonge werkzoekenden (<25). Dat zijn er 1.169 meer dan vorig jaar (+16,8%). Het aantal Brusselse jongeren dat zich voor de eerste keer kwam inschrijven na hun studies steeg met 48,6%. Tijdens deze door het coronavirus overheerste periode daalde de economische activiteit sterk en zijn er dus minder kansen op de arbeidsmarkt, met name voor jongeren die hun eerste stappen op de arbeidsmarkt zetten.

 

 

Download hieronder het volledige persbericht

202007_Persbericht Actiris - Algemene werkloosheid blijft voorlopig stabiel in Brussel

PDF - 501 Kb

 

 

 

 

 

 

 

Over Actiris

Actiris is de onmisbare en betrouwbare openbare dienst voor werkzoekenden en werkgevers in het Brussels Gewest. Actiris zet zich in om de tewerkstellingsgraad van de Brusselaars te verhogen en focust hiervoor op twee opdrachten: zorgen voor kwaliteitsvolle begeleiding en dienstverlening aan de werkzoekenden in hun overgang naar een duurzame en kwaliteitsvolle tewerkstelling, en gratis diensten bieden aan alle werkgevers in hun zoektocht naar medewerkers.

Voor meer informatie, zie www.actiris.be

Neem contact op met

Sterrenkundelaan 14, 1210 Brussel

www.actiris.be