Actiris organiseert op 30/05 de International Jobfair in Autoworld

Verschillende opportuniteiten voor werkzoekenden om een job of stage in het buitenland te vinden

Op 30 mei 2024 organiseert Actiris de Brussels International Jobfair in Autoworld. Dit wordt het grootste evenement van het jaar met tal van internationale partners, zowel van dichtbij als van ver weg. Aanwezigen op de beurs kunnen zo kennis maken met de Ambassade van Canada, de Algemene afvaardiging van Québec, de Parijse organisatie PVTistes.net en vertegenwoordigers van Europese arbeidsbemiddelaars die deel uitmaken van het EURES-netwerk (EURopean Employment Services). Ook aanwezig zijn Duitsland, Polen, Spanje, Nederland, Tsjechië en Zweden.

Regionale partners zullen er ook bij zijn zoals Het Bureau International Jeunesse en SCI die informatie zullen verstrekken over stages en vrijwilligerswerk in het buitenland, Orientaeuro dat zal ondersteunen met de vertaling van cv's en kandidaten voorbereiden op sollicitatiegesprekken met internationale werkgevers, de Spaanse Kamer van Koophandel in België en Luxemburg die haar stageprogramma zal voorstellen voor jonge ondernemers, enzovoort.

Het doel? Brusselse werkzoekenden in één dag en op één plek alle opportuniteiten laten ontdekken op het vlak van werkervaring in het buitenland om hen te ondersteunen om de sprong te wagen. Deelnemers kunnen ook meer te weten komen over de leef- en werkomstandigheden in de verschillende landen en de individuele coaching die wordt voorzien door de teams van Actiris.

Doorheen de dag zijn er ook thematische infosessies te volgen:

10h : Reizen en werken in het buitenland met een PVT (FR)

11h : Leven en werken in Frankrijk (FR)

12h : Professionele opportuniteiten in Spanje (FR+EN)

14h : Vertrekken naar  (FR)

15h : Leven en werken in Europa (EN)

Het evenement is gratis toegankelijk voor zo'n 500 werkzoekenden zonder inschrijving.

Voor aanvragen voor reportages of interviews, gelieve Nora Ed-Daoui op 0486/89.85.32 te contacteren.

Meer weten over wat Actiris doet omtrent internationale mobiliteit? Bekijk de video hieronder!

 

Over Actiris

Actiris is de onmisbare en betrouwbare openbare dienst voor werkzoekenden en werkgevers in het Brussels Gewest. Actiris zet zich in om de tewerkstellingsgraad van de Brusselaars te verhogen en focust hiervoor op twee opdrachten: zorgen voor kwaliteitsvolle begeleiding en dienstverlening aan de werkzoekenden in hun overgang naar een duurzame en kwaliteitsvolle tewerkstelling, en gratis diensten bieden aan alle werkgevers in hun zoektocht naar medewerkers.

Voor meer informatie, zie www.actiris.be

Neem contact op met

Sterrenkundelaan 14, 1210 Brussel

www.actiris.be