Actiris en FOD Justitie zoeken 173 kandidaten voor de nieuwe gevangenis van Haren

Op 3 december organiseren Actiris en FOD Justitie een Job Day. Ze zoeken samen 173 detentiebegeleiders en veiligheidsassistenten voor de gloednieuwe gevangenis van Haren.

Actiris en FOD Justitie zoeken nieuwe collega's voor de gevangenis van Haren. In totaal gaat het om 173 jobs: 121 detentiebegeleiders* en 52 veiligheidsassistenten. Om de jobs in te vullen, organiseren ze een Job Day op zaterdag 3 december.

Op die dag kunnen kandidaten de nieuwe site bezoeken en ontdekken hoe er gewerkt wordt. Later op de dag houdt de gevangenis sollicitatiegesprekken en zijn er medische onderzoeken voorzien.

 

"Een detentiebegeleider is iemand die binnen een leefeenheid gaat werken en daarbij de rol van gids opneemt. We zoeken dus vooral mensen die goed kunnen luisteren, empathie tonen en een goed gevoel hebben voor relaties. De veiligheidsassistent zal die begeleidende rol niet spelen, maar eerder toezien op de veiligheidsprocedures. Dat kan gaan om het bewaken van toegangsdeuren en bezoekzalen of gedetineerden in het oog houden wanneer ze zich verplaatsen." - Jurgen Van Poecke, coördinator van de Brusselse gevangenissen

Welke rol speelt Actiris?

Om zo veel mogelijk geschikte kandidaten te vinden, heeft Actiris werkzoekenden die aan de sollicitatievoorwaarden voldoen via mail gecontacteerd. Daarna analyseren consulenten van Actiris de ontvangen cv's en maken ze een preselectie. Wie daarbij gekozen wordt, krijgt een uitnodiging voor de Job Day op 3 december.

Alle informatie over de Job Day en de vacatures is te vinden op de website van Actiris.

Brussels minister van Werk en Beroepsopleiding Bernard Clerfayt:"Zodra een bedrijf, publiek of privé, beslist om te rekruteren, moet het de reflex hebben om aan Actiris te denken! Ik wil dat Actiris de voorkeurspartner van werkgevers wordt. Ik ben ervan overtuigd dat Actiris voldoende expertise heeft ontwikkeld om dit te doen slagen door een volledig dienstenpakket aan te bieden, van de functieomschrijving tot de selectie van de toekomstige kandidaat. Dit is de enige oplossing om het aantal jobaanbiedingen te verhogen en zo meer Brusselaars aan een job te helpen."

De voorwaarden

Iedereen die zich kandidaat wil stellen, moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

  • De Belgische nationaliteit of de nationaliteit van een Schengenland hebben
  • Beschikken over een diploma middelbaar onderwijs
  • Perfect Nederlands of Frans spreken
  • Een attest goede zeden bezitten

*Alle vacatures worden in de mannelijke vorm geschreven om leesbaarheidsredenen. Het spreekt voor zich dat de vacatures openstaan voor personen van alle genders.

 

Romain Adam

Romain Adam

Porte-parole, Actiris

 

 

Over Actiris

Actiris is de onmisbare en betrouwbare openbare dienst voor werkzoekenden en werkgevers in het Brussels Gewest. Actiris zet zich in om de tewerkstellingsgraad van de Brusselaars te verhogen en focust hiervoor op twee opdrachten: zorgen voor kwaliteitsvolle begeleiding en dienstverlening aan de werkzoekenden in hun overgang naar een duurzame en kwaliteitsvolle tewerkstelling, en gratis diensten bieden aan alle werkgevers in hun zoektocht naar medewerkers.

Voor meer informatie, zie www.actiris.be

Neem contact op met

Sterrenkundelaan 14, 1210 Brussel

www.actiris.be