Actiris en Brussels Hotels Association zoeken 200 nieuwe werkkrachten

Op 18 oktober 2022 organiseren Actiris en de Brussels Hotels Association een Job Dating. De hotelsector is namelijk druk op zoek naar een groot aantal nieuwe collega's: in totaal zoeken ze kandidaten voor bijna 200 vacatures.

40 hotels zullen maandag in Square Brussels op zoek gaan naar versterking. Samen met Actiris en de Brussels Hotels Association, die de hotels vertegenwoordigt, wilden ze deze jobdag organiseren. Het doel: de rekruteringen in de sector na de moeilijke coronacrisis opnieuw leven in blazen.

"De toerisme en de horeca hebben hun veerkracht getoond na de covidcrisis en kunnen in Brussel opnieuw hopen op een mooie toekomst. Er liggen heel wat carrièremogelijkheden binnen de sector en er is een hele brede waaier aan jobs, die bovendien bijdragen aan de internationale uitstraling van onze stad.", benadrukt Rodolphe Van Weyenbergh, secretaris-generaal van de Brussels Hotels Association.

191 kandidaten zoeken de hotels. Van adjunct-directeur* over onthaalmedewerker tot kamerhulp of onderhoudsmedewerker: een hele rist aan kansen in heel wat beroepen. Om de werkgevers te ondersteunen, heeft Actiris massaal werkzoekenden gecontacteerd van wie het profiel aansluit bij de vacatures. Hun cv werd grondig nagekeken. De meest geschikte kandidaten kregen meer informatie bij een infosessie en mochten zich voorstellen bij een individueel gesprek met de rekruteringsconsulenten van Actiris. Wie dat gesprek tot een goed einde bracht, werd uitgenodigd voor de Job Dating en kan dinsdag zijn of haar potentiële nieuwe werkgever ontmoeten.

"Het is meer dan ooit onze rol om ervoor te zorgen dat werkgevers en werkzoekenden in Brussel elkaar vlotter ontmoeten. Het is ook onze rol om sectoren die aanwerven te ondersteunen. Brusselse werkgevers, groot en klein, die nieuwe collega's zoeken: contacteer ons! Onze teams staan klaar voor jullie.", vertelt Cristina Amboldi, directrice-generaal van Actiris.

12 minuten lang kunnen de werkzoekenden en werkgevers elkaar overtuigen. Zo'n Job Dating-formule stelt Actiris vaak voor aan Brusselse werkgevers en heeft in het verleden al zijn succes bewezen.

Gelieve voor persvragen of reportages Jan Gatz te contacteren op 0479/40.75.68


*De jobbeschrijvingen worden in de mannelijke vorm geschreven om leesbaarheidsredenen. Het spreekt voor zich dat alle functies ook openstaan voor kandidaten van een ander geslacht.


Over de Brussels Hotels Association

De Brussels Hotels Association (BHA) is de beroepsorganisatie van de Brusselse hotelsector. Haar leden zijn in totaal goed voor meer dan 17.000 kamers in het gewest en de Rand (90% van het totaal in de sector), zowel in hotels, appartement-hotels, zelfstandigen of ketens.

Jan Gatz

Jan Gatz

Woordvoerder/Porte-parole, Actiris

 

 

 

 

 

 

Over Actiris

Actiris is de onmisbare en betrouwbare openbare dienst voor werkzoekenden en werkgevers in het Brussels Gewest. Actiris zet zich in om de tewerkstellingsgraad van de Brusselaars te verhogen en focust hiervoor op twee opdrachten: zorgen voor kwaliteitsvolle begeleiding en dienstverlening aan de werkzoekenden in hun overgang naar een duurzame en kwaliteitsvolle tewerkstelling, en gratis diensten bieden aan alle werkgevers in hun zoektocht naar medewerkers.

Voor meer informatie, zie www.actiris.be

Neem contact op met

Sterrenkundelaan 14, 1210 Brussel

www.actiris.be