22 talen voor een snellere weg naar werk

Actiris wil anderstalige werkzoekenden sneller inschakelen en breidt zijn dienstverlening uit

In Brussel spreekt bijna 1 op 10 werkzoekenden Nederlands noch Frans. Dat blijkt uit cijfers van view.brussels, het Brussels Observatorium voor Werk & Opleiding. Daarom heeft Actiris zijn dienstverlening voor anderstalige werkzoekenden uitgebreid: zij kunnen voortaan rekenen op een gratis sociale tolkendienst in 22 talen. Tot voor kort ging het om 9 talen. Het doel: de 8 000 anderstalige Brusselse werkzoekenden zo snel mogelijk in een opleiding Frans of Nederlands krijgen en hun tewerkstellingskansen een boost geven, aangezien veel werkgevers op zoek zijn naar kandidaten.

13 extra talen worden vandaag toegevoegd aan het aanbod van Actiris, en dat dankzij twee partners, SeTIS Bruxelles en Brussel Onthaal. Daarnaast zorgen brochures en video's in 22 talen voor een vlot onthaal.

  • Nieuwe talen: Italiaans, Portugees, Grieks, Peul, Chinees, Hindi, Punjabi, Urdu, Pasjtoe, Dari, Farsi, Somali, Lingala
  • Bestaand aanbod: Spaans, Engels, Russisch, Arabisch, Pools, Albanees, Bulgaars, Roemeens, Turks

Deze uitbreiding maakt het mogelijk om 83% van de Brusselse werkzoekenden die het Nederlands noch het Frans machtig zijn te bereiken. In totaal gaat het om meer dan 6 700 personen.

Ook nieuw: vanaf nu kunnen werkzoekenden die geen van de gewesttalen spreken voor alle soorten gesprekken beroep doen op een tolk, voor een maximale duur van 6 maanden. Dat kan gaan om het eerste gesprek, de inschrijving of meer intensieve begeleiding over hun beroepsproject. Zo wil Actiris zo snel mogelijk werkzoekenden doorverwijzen naar lessen Nederlands of Frans en sneller tegemoet komen aan de grote vraag van werkgevers die er vandaag is.

 

 

Over Actiris

Actiris is de onmisbare en betrouwbare openbare dienst voor werkzoekenden en werkgevers in het Brussels Gewest. Actiris zet zich in om de tewerkstellingsgraad van de Brusselaars te verhogen en focust hiervoor op twee opdrachten: zorgen voor kwaliteitsvolle begeleiding en dienstverlening aan de werkzoekenden in hun overgang naar een duurzame en kwaliteitsvolle tewerkstelling, en gratis diensten bieden aan alle werkgevers in hun zoektocht naar medewerkers.

Voor meer informatie, zie www.actiris.be

Neem contact op met

Sterrenkundelaan 14, 1210 Brussel

www.actiris.be